Minciuna cu 1,3 milioane de români care s-au întors acasă de dragul premierului Cîțu și al guvernului binefăcător, care le-a oferit locuri de muncă și tot felul de gogoși ambalate frumos este de râsul curcilor. Românii s-au întors acasă din cauza pandemiei, dar foarte mulți au și plecat înapoi în țările occidentale după relaxarea măsurilor în timpul verii anului 2020.

Întradevăr există o migrație a creierelor dinspre vest spre est, dar nu și ca număr statistisc 1,3 milioane, cum prezintă eronat presa din România. În primul rând nici o agenție de presă externă nu are corespondeți trimiși la București. România este zero ca interes pentru țările occidentale.

Premierul Florin Cîţu a anunţat miercuri că 1,3 milioane de români s-au întors în ţară din străinătate în 2020, potrivit unui studiu care a fost prezentat şi de Financial Times.

Cîțule, proștii care ți-au pregătit întrebările nu ți-au spus că era vorba de The Economist?

„Studiul spune că s-au întors voluntar pentru că au găsit în România loc de muncă şi studiul este prezentat şi de Financial Times. Este clar că au găsit oportunităţi în România cei care s-au întors, în special în domeniul IT. Vom face ceea ce am făcut şi până acum. Anul trecut provocarea a fost să păstrăm locurile de muncă, iar românii care au fost în şomaj tehnic să se poată întoarce la locurile de muncă. Toţi s-au întors pentru că rata şomajului în România scade, asta întreabă că au putut să se întoarcă la locul de muncă acei oameni şi în continuare s-au creat locuri de muncă suplimentare”, a declarat Florin Cîţu.

Eu mă număr printre acei români care s-au întors acasă în pandemie. Toți prietenii mei diasporeni care au venit acasă anul trecut în primăvară, astăzi, în proporție de 90% sunt plecați înapoi în străinătate. Tovarășul Cîțu să o lase mai moale cu minciunile, pentru că nu ne-am întors noi acasă de dragul guvernului Lucovid în 2020.

Creierele care au rămas acasă vor lucra împotriva mafiei cu gulere albe care controlează România de 31 de ani.

Studiul din The Ecomist se numește How the pandemic reversed old migration patterns in Europe

Matei Alexandru