Internațional

Peste un miliard de dolari au dispărut din Ucraina – Oficialii anticorupţie investighează jafurile oligarhilor de la Kiev

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anunțat miercuri că a descoperit un caz de delapidare în valoare de peste un miliard de dolari, la două companii petroliere care până în luna noiembrie erau deținute parțial de miliardarul Ihor Kolomoiskiy.

Două raiduri anticorupţie de mare profil au fost efectuate de autorităţile ucrainene miercuri dimineaţă, vizându-i pe oligarhul Igor Kolomoiski şi pe fostul ministru de interne Arsen Avakov.

Oficialii anticorupţie ucraineni investighează, de asemenea, un caz în care suspectează opt persoane de deturnare de active şi fonduri de la o companie petrolieră controlată de stat, legată anterior de Kolomoiski, scrie Reuters.

Statele Unite l-au sancţionat pe oligarh în 2021 „din cauza implicării sale în acte de corupţie semnificative”. Autorităţile americane au susţinut că Kolomoiski şi un partener de afaceri au spălat în Statele Unite fonduri furate. Kolomoiski a negat orice abatere.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button