ActualitateInternațional

Peste 5,7 milioane de copii sunt victime ale războiului din Ucraina

Conform publicației americane NY Times peste 5,7 milioane de copii sunt victime ale războiului din Ucraina. Murat Sahin, reprezentantul ONU, a declarat că și-ar fi dorit să spună că doar o parte din ei sunt afectați, însă nu acesta ar fi adevărul. Recuperarea după această traumă va fi una foarte greu și vor rămâne urme adânci pentru toată viața.

Datele oficiale spun că peste o treime din acești copii au fost obligați să își părăsească locuințele, în multe dintre cazuri chiar și de către 2-3 ori pe măsură de războiul s-a extins spre noi și noi teritorii.

Mai bine de jumătate din copiii din Ucraina nu vor avea în luna septembrie o școală la care să se poată întoarce.

Mai mult de 2.000 dintre clădirile de învățământ din Ucraina au fost avariate, iar 221 au fost distruse complet. Peste 3.500 de școli sunt folosite astăzi pentru a ajuta refugiații care au ales să plece din zonele de conflict, vorbim despre mai mult de 7 milioane de persoane.

Înainte de invazia rusă din Ucraina aproape 100.000 de copii erau instituționalizați, mai bine de jumătate dintre ei cu diverse tipuri de handicap.

Nu mulți copii rămân în prima linie a războiului din Ucraina. Cei mai mulți au fost feriți de pericol, duși de părinții lor, de obicei de mamele lor, în centre pentru persoane strămutate în interior sau peste granițele către Polonia, Moldova și România. Dar câțiva încă trăiesc în locuri foarte periculoase pentru că părinții lor refuză să plece.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button