GuvernPolitică

Pensionarul militar Nicolae Ciucă se opune tăierii pensiilor speciale

Premierul Nicolae Ciucă a declarat joi la Râmnicu Vâlcea că ”pensiile militare sunt pensii de serviciu, nu pensii speciale”, deci nu trebuie să fie tăiate. Comisia Europeană a cerut oficial României să includă și pensiile militare în reforma sistemului de pensii, care se va baza pe principiul contributivității.

Europa fie se trezește, fie se destramă mai repede decât URSS

Pensiile militarilor, ale polițiștilor și angajaților din serviciile secrete sunt în centrul unei mari controverse din cauza cuantumului uriaș, deseori mai mare decât veniturile salariale ale militarilor.

”În coaliție am decis ca reglementarea salariilor și a pensiilor să constituie activitatea de analiză în grupurile de lucru ce vor fi înființate la Ministerul Muncii, cu patronate, sindicate, societate civilă. Să avem până la finalul anului îndeplinirea jalonului din PNRR pentru salarii și pensii. Discutăm de echilibrarea și eliminarea inechităților. E o decizie luată în coaliție, a început să prindă contur în guvern”, a mai spus Ciucă.

Marius Lulea(AUR): iredentismul ungar crește precum un cancer

Premierul Nicolae Ciucă este unul dintre beneficiarii de pensie militară, care i-a adus în 2020 venituri de 215.880 lei, cu mult peste salariile de ministru, care au totalizat în același an 168.613 lei, potrivit celei mai recente declarații de avere.

Săptămâna trecută, Ministerul Apărării și Ministerul de Interne au returnat la Ministerul Muncii propunerea prin care pensiile militare sunt incluse în reforma sistemului de pensii, care se va baza pe contributivitate, după cum solicită Comisia Europeană, arată un document aflat pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de miercuri. Bruxelles obligă România să includă și pensiile militare în cadrul pensiilor speciale vizate de reforma legii pensiilor asumate de România prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Acest jalon din PNRR are termen-limită finalul anului.

UE dă ultimatum Ungariei, după ce Parlamentul maghiar a votat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button