Internațional

Parlamentar sârb: Kosovo a primit ordin de la „patronii săi occidentali” să agite conflictul în Balcani

Conflictul din regiunea Balcanică este alimentat în mod deliberat de forţe externe, a declarat duminică un parlamentar sârb.

„Mi-e teamă că conflictul din Balcani este alimentat în mod deliberat. Poate izbucni în Kosovo, Bosnia și Herțegovina, Muntenegru – oriunde”, a declarat Vladimir Djukanovic, membru în parlament al Partidului Progresist Sârb, aflat la guvernare, într-un interviu pentru canalul de televiziune Kurir.

Potrivit lui Djukanovic, Pristina nu s-ar fi aventurat niciodată pentru a escalada situația dacă nu ar fi primit ordine de la patronii săi occidentali.

Situația din Kosovo și Metohija s-a deteriorat dramatic duminică seara, după ce poliția din Kosovo a închis punctul de control de la granița cu Serbia. Ca răspuns, sârbii din nordul Kosovo au ieșit în stradă și au blocat autostrăzile cheie. Poliția și Forța Kosovo (KFOR), o forță internațională de menținere a păcii condusă de NATO în Kosovo, au fost atrase pe podul de peste râul Ibar, care leagă părțile de nord și de sud ale Kosovska Mitrovica.

În discursul său adresat națiunii, președintele sârb Aleksandar Vucic a declarat mai devreme că situația pentru etnicii sârbi din Kosovo și Metohija s-a înrăutățit după ce Pristina a decis să interzică documentele sârbești începând de la miezul nopții de duminică până luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button