ActualitateOpinii

Opinie: guvernul actual a rămas fără soluții, doar generează criză după criză

Actualul guvern nu are nici o soluție la această criză economică.
Prețurile s-au dublat ca urma a unei serii de erori comise de conducerea politică. PSD și PNL au realizat o birocrație care costă mult și generează corupție.
Taxele strânse, deși mari, nu sunt suficiente pentru a plăti sute de mii de oameni aduși la stat de partidele politice. Peste 300 de mii de români sunt aduși la stat de partide. Aceștia primesc salarii degeaba și fac corupție.
Datorită infestării statului cu politicieni nu avem investiții și se face inflație mare.
Ratele bancare au explodat. Astăzi românii plătesc de două ori mai mulți bani decât acum doi ani. Asta deoarece statul s-a împrumutat și a crescut dobânzile. Statul român a cules toți banii de pe piață și plătește doar salariile politicienilor în loc să facă investiții.
Românii plătesc cele mai ridicate dobânzi din Europa. Aceste dobânzi sunt și de 4 ori mai mari. Se întâmplă acest lucru deoarece nu avem bănci românești, bănci care să țină cu românii.
Liberalizarea pieței de energie s-a dovedit a fi un eșec și o păcăleală. Prețul la energie a devenit și de 10 ori mai mare, în loc să devină mai mic. Piața de energie este speculată la bursă de intermediari. În loc să vândă direct poporului prețul este crescut artificial prin samsarii din energie.
România produce energie ieftină. Aceasta este vândută la combinatorii din energie iar apoi ea este revândută românilor la prețuri foarte mari. Degeaba producem singuri energia dacă avem o clasă politică trădătoare.
Românii nu mai rezistă, vor să iasă în stradă. Sărăcia a cuprins toată țara.
Salariile românilor sunt tăiate prin inflație. Puterea de cumpărare este astăzi la jumătate față de acum 4 ani.
Prețul la pâine s-a dublat, prețul la ulei s-a triplat, prețul la lapte și ouă s-a dublat. Nu mai producem nimic, importăm toată carnea de porc.
Românii sunt mai jos de limita sărăciei.
Peste 3 milioane de români au pensia sau salariul minim. Cum poți trăi cu 1.000 de lei pe lună când prețurile s-au dublat?
Nemulțumirea socială este mare. ROMÂNII ies duminică în stradă, la universitate. Va fi un protest al românilor nemulțumiți și care începe la ora 14.
Se fac proteste în toată Europa , urmează proteste și în România.
Nu este un protest politic , este un protest al celor nemulțumiți de situația actuală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button