Internațional

Nu scapă nimeni – NATO: „Războiul din Ucraina va continua și în 2023. Plan de ajutor pentru Ucraina pe zece ani”

După retragerea trupelor ruse din Herson, tempoul operațiunilor militare în teren a scăzut și nu există o ofensivă puternică din partea niciunei armate, a declarat marți un înalt oficial NATO.

Perspectiva pentru următoarele 8-10 săptămâni este că trupele ruse își vor consolida liniile de apărare, se vor concentra pe stoparea ofensivei trupelor ucrainene și pe menținerea controlului din teritoriile cucerite. Vladimir Putin are acum nevoie de timp, elitele ruse nu au primit prea bine vestea retragerii din Herson, au privit-o ca pe un eșec, potrivit oficialului citat.

Nu există sub nicio formă perspective de negocieri de pace, a mai spus înaltul oficial NATO.

Alți oficiali NATO au declarat pentru G4Media că în această perioadă aliații pun la punct un plan de ajutor pentru Ucraina pentru următorii 10 ani, printre măsurile vizate urmând să se afle refacerea infrastructurii și ajutorul psihologic pentru militari și familiile lor.

Iarna aceasta va fi una foarte grea tactic pentru Ucraina, din punct de vedere al aprovizionării cu energie, pentru că oficialii NATO se așteaptă ca Rusia să continue bombardamentele.

În ceea ce privește adunarea miniștrilor de Externe ai NATO de la București de la finalul lunii noiembrie, aici ajutorul pentru Moldova este prioritar. Aliații iau în calcul inclusiv un program pentru combaterea propagandei ruse prin educarea societății civile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button