Internațional

Nu le mai place războiul – Rușii acuză Ucraina că a bombardat un sat din sud-vestul Rusiei

Nu le place războiul dacă acesta este adus pe teritoriul lor. Rușii acuză Ucraina că a bombardat un sat din Rusia, aproape de graniță. Un bombardament într-un sat din sud-vestul Rusiei, situat la graniţa cu Ucraina, în regiunea Kursk, a provocat moartea unei persoane şi un rănit.

„Un alt atac inamic la Tyotkino, care a avut loc în zori, s-a încheiat, din păcate, cu o tragedie. Pentru moment, ştim despre moartea a cel puţin unui civil’, a declarat Roman Starovoyt pe Telegram, adăugând că alte persoane au fost rănite şi primesc îngrijiri medicale.

Potrivit primelor informaţii, victima este un şofer de camion care făcea livrări la o distilerie locală şi care a fost lovit „în mod repetat”, a adăugat guvernatorul, sugerând că atacul a avut originea în Ucraina, ca răspuns la invazia rusă lansată din 24 februarie.

Serviciile de urgenţă erau în curs de stingere a incendiilor provocate în satul de aproximativ 4.000 de locuitori, joi dimineaţă. „Mai multe case au fost avariate. Se vorbeşte şi de obuze care nu au explodat”, a continuat guvernatorul care a postat pe Telegram fotografii care arată clădiri arse, cu geamuri explodate şi breşe în pământ la locul presupusului bombardament.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button