ActualitateOpinii

Nu e nimeni pe stradă masca să mi-o vadă? – 60m.ro

Distribuie acest articol!

  Udați până la sfinctere de al patrulea val de covid, Iohannis și complicii săi de la guvernare nu știu ce să mai inventeze ca să vadă lumea cât se agită ei contra pandemiei. După ce o vară întreagă ne-au dat asigurări că au învins covidul, ca niște supermeni ce sunt, uite că a mai rămas, vorba bancului, nițel covid pe fund și acum face ravagii. La ATI e înghesuială mai mare decât la Congresul PNL, numărul decedaților trece constant de 200 pe zi, încât probabil acum liberalii de cumetrie ai lui Cîțu se și întreabă de ce le-a venit ideea să-și deschidă firme care să vândă măști și nu le-a trecut prin cap să-și facă mai curând fabrici de sicrie, că acum se-mbogățeau mai ușor ca din PNRR!

  Și ce face guvernul României când e depășit de situație? Nu, nu demisionează – că este deja demis – ci se face că lucrează. De astăzi, printr-o hotărâre a guvernului interimar Cîțu, purtarea măștii devine obligatorie și în spațiile deschise, în București și alte localități unde rata de infectare a sărit de 6 la mie. Din start, măsura este total ilegală – un guvern interimar poate doar administra țara și poate doar să se asigure că legile și măsurile luate de guvernul „plin” sunt respectate, nicidecum nu poate adopta el alte măsuri. Dar, la cât și-au bătut ăștia joc nu doar de legile banale, ci de legea supremă, Constituția, în ultimele săptămâni, ce mai contează o ilegalitate în plus?

  Citește și Raed Arafat: Îmi pare foarte rău, dacă ordinele nu sunt în concordanţă cu Constituţia

  Problema cu această măsură nu este însă ilegalitatea ei, cât absurditatea ei. De ce să mai fim nevoiți să purtăm mască pe stradă, când s-a dovedit clar că sunt șanse infime să iei virusul doar trecând pe lângă un om, chiar și la mică distanță? E drept, guvernanții au strecurat în lege și unele excepții, afirmând că sunt scutite de purtarea măștii persoanele aflate singure pe stradă. V-ați prins cum devine chestiunea? Deci când ieșiți din case, cu masca pe nas, vă uitați cu atenție și îngrijorare în stânga și-n dreapta, să vedeți dacă mai există măcar un singur om pe stradă. Dacă există, chiar și dacă se află la câteva sute de metri distanță, rămâneți cu masca pe nas, păi ce, vreți să încălcați legea? Mai nasol e de ăia care stau pe bulevarde, fiindcă trebuie să-și ia cu ei o lunetă, un binoclu, ceva, și abia după ce se zgâiesc prin lentile în toate părțile, să se asigure că n-a mai ieșit careva din bloc, la vreo trei kilometri distanță, abia atunci pot să-și dea masca jos.

  De asemenea, dacă vi s-a acrit de mască, puteți apela la o altă prevedere a legii: sunt scutite de purtarea măștii cei care desfășoară activități sportive, individual sau în grup. Carevasăzică, spre a scăpa de mască vă luați treningul, adidașii și o zbughiți la goană spre serviciu, la piață sau unde mai aveți treabă. Dacă vreți să ieșiți cu familia undeva, nu e nicio problemă: îi îmbrăcați pe toți la trening și porniți în goană pe stradă. Nici Maricica Puică n-a alergat cum o să alerge acum românii, ca să respecte legea lui Cîțu.

  Dar vedeți voi, într-o țară în care premierul și președintele se laudă cu zece guri că au învins pandemia și apoi dau vina pe alții pentru eșecul lor, cetățeanului simplu îi este greu să mai accepte asemenea bătăi de joc. Pentru că decizia de purtare obligatorie a măștii la exterior este o bătaie de joc. Prin ea, guvernanții nu fac altceva decât să se acopere cu hârtii, după bunul lor obicei birocratic, să zică, la o adică, atunci când vor exploda și mai mult decesele: „Nu știu, nene, noi am luat toate măsurile, românii sunt de vină că nu le-au respectat” Cum să respecte românii niște măsuri cu care voi, liberalii lui pește prăjit, v-ați șters la cur? Ați făcut congrese, concerte, paranghelii, ați încălcat orice lege anticovid și de bun simț, nu ați construit măcar un pat de spital, nu ați luat măcar o singură măsură de siguranță în școli, spitalele colcăie de pioceanici, încât, dacă nu te răpune covidul, sigur te omoară vreo superbacterie, și acum mai aveți tupeul și nesimțirea să le cereți românilor să poarte mască pe stradă? Păi de-aia am ajuns aici, că nu am purtat mască pe stradă? Nu, am ajuns aici pentru că vouă nu v-a păsat de oameni, ci doar de buzunarele și burdihanele voastre, să cumpărați zeci de milioane de vaccinuri, să vindeți, prin firmele voastre, măști la suprapreț, să vă îmbogățiți din suferința, boala și moartea altora. Așa că puteți să vă puneți oricâte măști vreți, românii v-au recunoscut deja: nu sunteți guvernanți, nu sunteți politicieni responsabili, sunteți doar o bandă de tâlhari care pradă de doi ani România și care într-o zi va da socoteală pentru acest jaf!

  Citește și

  Arafat închide țara: Doar persoanele vaccinate şi cei trecuţi prin boală mai pot participa la activități

  Spitalele sunt pline pentru că UNTOLD Boc și CONGRES PNL Cîțu

  Bode explică cum să purtăm masca de protecție pe stradă


  Distribuie acest articol!

   Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

   Back to top button