Internațional

Nimic nu e gratis – Ungaria are pretenții teritoriale pentru un acord favorabil de intrare în NATO a Ucrainei

Vicepreședintele Parlamentului maghiar Dora Duro a declarat că aderarea Ucrainei la NATO fără riscul unui conflict la scară largă este posibilă numai dacă autoritățile ucrainene ar acorda autonomie teritorială regiunii transcarpatice și altor regiuni, acest lucru ar putea fi „un pas în direcția cea bună”.

Rusia a reamintit că împiedicarea integrării Kievului în NATO este unul dintre obiectivele „operațiunii speciale” –  cum numește Moscova invazia în Ucraina.

Dora Duro susține că „aderarea Ucrainei este posibilă numai dacă Rusia o aprobă sub forma unui anumit acord”

Vicepreședintele Parlamentului ungar susține că aderarea Ucrainei la NATO ar reprezintă un pas direct către un conflict armat major la scară europeană sau chiar globală.

Un alt factor extrem de important din cauza căruia Budapesta nu dorește în mod special să vadă Kievul printre țările NATO este situația minorităților naționale și, în special, a etnicilor maghiari care trăiesc în Ucraina.

„Conducerea ucraineană nu dorește să garanteze drepturi de bază maghiarilor, românilor, rușilor și altor minorități din țară, încercând să le limiteze drepturile existente, în special în ceea ce privește utilizarea limbii.„, a spus acesta.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button