ActualitateOpinii

Nicușor supărat pe Firea: de ce ea a intrat în școală și eu nu?

Supărare mare pe Nicușor Dan: de ce a fost primită comunista Firea în școală și el nu?

Nu mai punem și faptul că aceasta și-a permis să facă poze cu cei mici și împreună cu soțul:

„Această poză este imaginea privilegiului și dovada că Firea și Pandele nu respectă nimic, nici legea, nici pe ceilalți părinți.

Ei – Firea și Pandele – au voie să intre în școală în plină pandemie, ceilalți părinți, nu. Ei au voie să-și ducă copiii în clasă, ceilați părinți, nu.

Cel mai grav însă este că, prin încălcarea discreționară a normelor sanitare impuse de către autorități, familia Firea-Pandele a pus în pericol sănătatea tuturor copiilor din acea clasă.

Auto-privilegierea prin abuz de putere este un mod obișnuit de acțiune al actualului primar.

Până nu demult, nu putea ajunge la Primărie decât cu o coloană cu girofar de la Poliția locală, care să-i deschidă drumul din Voluntari în București.

La Primărie, la fel ca Elena Ceaușescu, le ordonă directorilor să-i țină trena la prezentarea „mărețelor realizări” ale mandatului său, să o aprobe și să o aplaude.

Acum, când vrea să aibă parte de momente plăcute în prima zi de școală, intră în clasele școlii, în timp ce părinții își lasă copiii, cu inima strânsă, în fața porții.

Voi, toți cei care aveți copii sau nepoți de școală, pe care a trebuit să-i lăsați azi la poarta școlii fiindcă n-ați avut voie înăuntru, mai priviți o dată această poză.

Vă aștept la vot pe 27 septembrie, să-i spuneți Gabrielei Firea că privilegiul ei de a-și bate joc de bucureșteni trebuie să ia sfârșit!”

 • Primarul Budapestei dorește ca Supercupa Europei să se dispute cu porțile închise

  Primarul orașului Budapesta, Gergely Karacsony, a afirmat că ar prefera ca Supercupa Europei la fotbal, programată joi seară în capitala Ungariei, să se dispute cu porțile închise, între condițiile creșterii cazurilor de infectare cu Covid-19, informează agenția DPA. „Dacă aș avea mijloacele legale pentru a decide, aș lăsa ca meciul să se dispute cu porțile închise. Responsabilitatea revine celor care au puterea de a lua decizii”, a declarat Karacsony pentru cotidianul Nepzava. Supercupa Europei se joacă între câștigătoarea Ligii Campionilor, Bayern Munchen, și cea a Europa League, Sevilla FC și va fi prima partidă din cupele europene la care prezența

 • DNA a reținut o persoană acuzată că ar fi cerut 180.000 de euro pentru intervenții la judecători din Bacău

  Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au reținut pentru 24 de ore o persoană acuzată de trafic de influență, potrivit unui comunicat al instituției. Procurorii susțin că, în perioada 5 august 2020 – 16 septembrie 2020, acesta ar fi cerut 180.000 euro în schimbul intervențiilor printr-un intermediar la judecători din Tribunalul Bacău și Curtea de Apel Bacău, pentru a-i determina să dispună punerea în libertate a unei alte persoane cercetate într-un dosar al DNA, iar ulterior, în faza de judecată, aplicarea unei pedepse la închisoare cu suspendarea executării. Mai precis, acesta ar fi cerut de la soția persoanei pentru care urma

 • Scriitorul Milan Kundera, câștigătorul premiului „Franz Kafka”

  Scriitorul Milan Kundera, care şi-a recuperat în luna decembrie a anului trecut cetăţenia cehă, după 40 de ani de exil în Franţa, a câştigat una dintre cele mai prestigioase distincţii literare din Cehia, Premiul „Franz Kafka”. Câştigătorul premiului în valoare de 10.000 de dolari, acordat de Franz Kafka Society şi primăria Praga, este ales de un juriu. Vladimír Železný, preşedintele Franz Kafka Society, a spus că Milan Kundera l-a câştigat pentru „extraordinara contribuţie la cultura cehă” şi pentru cea la cultura europeană şi mondială. Kundera a fost dat afară din Partidul Comunist cehoslovac pentru „activităţi anti-comuniste”, în 1950. A plecat în Franţa

 • Trei câini au ucis toți cangurii de la Grădina Zoologică din Timișoara

  Timișoara Online scrie că trei câini au făcut ravagii la Zoo Timișoara. Au intrat în habitatul cangurilor și au ucis toate cele șase animale. Au atacat și pasărea Emu, dar aceasta a reușit să sară gardul și să fugă. Mamiferele nu au avut unde să fugă și au fost omorâte. Doi dintre patrupezi au fost prinși și duși la un adăpost local. „Au intrat trei câini în incinta Zoo, au sărit gardul în habitatul cangurilor și au omorât toți cei șase canguri pe care îi aveam. Au intrat și la Emu, dar ea de frică a reușit să sară peste

 • Gherla primește 2 milioane de euro de la UE pentru iluminatul public

  Gherla primește 2 milioane de euro de la UE pentru iluminatul public

  Proiect european de peste 12 milioane de lei pentru modernizarea sistemului de iluminat public din municipiul Gherla. Primăria Gherla, din judeţul Cluj, a câştigat un proiect european de 12,4 milioane de lei. Sprijinul financiar nerambursabil din Fondul European de Devoltare Regională (FEDR) este de 10,5 milioane, conform ZF. Proiectul vizează înlocuirea iluminatului existent în municipiu cu unul economic, prin utilizarea unor aparate cu eficienţă energetică ridicată. Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020. Acesta se încadrează în axa prioritară 3 – sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, prioritatea de investiţii 3.1 – Sprijinirea eficienţei

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button