Internațional

Ne-am vaccinat degeaba – Șeful Pfizer susține că abia în martie va exista vaccin împotriva variantei Omicron

În timp ce autoritățile europene își obligă cetățenii să se vaccineze prin diferite metode legale sau mai puțin legale, directorul general al Pfizer, Albert Bourla, a declarat că un vaccin care vizează varianta Omicron a noului coronavirus va fi gata în martie. Cel mai probabil, cetățenii vor fi nevoiți să ridice din nou mâneca în martie pentru a primi o altă doză…

”Acest vaccin va fi gata în martie. Începem deja să producem unele dintre aceste cantităţi cu risc”, a declarat Bourla pentru CNBC”.

”Speranţa este că vom realiza ceva care va avea o protecţie mult mai bună, în special împotriva infecţiilor, pentru că protecţia împotriva spitalizărilor şi a bolilor severe este rezonabilă în acest moment, cu vaccinurile actuale atâta timp cât aveţi, să spunem, a treia doză”, a spus Bourla.

Datele obţinute în condiţii reale din Regatul Unit au arătat că vaccinurile Pfizer şi Moderna au o eficacitate de doar aproximativ 10% în prevenirea infecţiei simptomatice cu Omicron la 20 de săptămâni după a doua doză, potrivit unui studiu al Agenţiei pentru Securitate a Sănătăţii din Marea Britanie.

Cu toate acestea, cele două doze iniţiale oferă încă o protecţie bună împotriva formelor severe de boală, a constatat studiul.

Back to top button