Internațional

NATO a stabilit când va interveni în conflictul din Ucraina – Se pot mobiliza circa 100.000 de militari aflați în Ungaria, Polonia, statele baltice, România și Slovacia

Alianța Nord-Atlantică a stabilit în mod particular cel puțin două linii roșii, a căror trecere va duce la implicarea țărilor blocului în conflictul din Ucraina.

Reprezentanții NATO evaluează posibilele planuri de acțiune doar ca ultimă soluție „în cazul atragerii unor terți în război.

NATO consideră că Forțele Armate Ruse sunt capabile să facă un progres în nord-vest, ceea ce va avea ca rezultat crearea unui coridor între Kiev și Republica Belarus. Publicația consideră că a doua linie roșie este o presupusă posibilă „provocare militară” împotriva Poloniei sau a țărilor baltice, precum și acțiuni militare împotriva Republicii Moldova.

În cazul unei „situaţii urgente” și a trecerii liniilor roșii, NATO poate mobiliza circa 100.000 de militari aflați în Ungaria, Polonia, statele baltice, România și Slovacia.

Întâi vor fi implicate forțele aeriene, iar trupele terestre vor fi trimise în luptă doar ca „ultimă soluție”. Circa o mie de militari „occidentali” se află deja incognito în Ucraina, aproape jumătate dintre aceştia fiind polonezi.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

1 comentariu

  1. De ce nu francezi, germani, belgieni, americani, canadieni, norvegieni, suedezi, finlandezi, spanioli, etc. si trebuie, neaparat, numai estici, inclusiv romani?
    Occidentul a oprit negocierile de pace, occidentul sa moara pentru Ucraina nazista.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button