Internațional

Momentul în care mai mulți bărbați în uniforme ucrainene ucid un soldat rus, întins pe asfalt

Imagini postate pe Telegram la începutul acestei săptămâni arată un grup de soldați în uniforme ucrainene care ucid un soldat rus capturat în regiunea Kiev.

VIDEO AICI ATENȚIE! Conținut extrem de violent!

În această înregistrare video, tradusă de le Figaro, se poate vedea un grup de soldați purtând brățările albastre ale armatei ucrainene. În fața unui militar rus întins la pământ, în mijlocul unei bălți de sânge, se aude clar schimbul de replici al militarilor cu brățări albastre.

„La naiba, e încă în viață, ai văzut, gâfâie”, începe primul, înainte ca al doilea să tragă de două ori în bărbatul de la pământ, care continuă să se miște.

„Lasă-l naibii în pace”, se aude o voce, înainte ca unul dintre soldații ucraineni să tragă din nou în rus.

„Nu, nu vreau să-l las”, adaugă el.

„Iată-i, micii voștri apărători ai patriei, nenorociților!”.

Alături de el, alți trei soldați, tot aparent ruși, dintre care unul cu mâinile legate și o rană la cap, par morți.

Alte imagini de săptămâna trecută arătau soldați ucraineni împușcând prizonieri ruși în picioare. Acest tratament al prizonierilor de război este considerat crimă de război în conformitate cu dreptul umanitar internațional reglementat de Convențiile de la Geneva. În urma difuzării acestor imagini, ONG-ul Human Rights Watch a cerut joi, 31 martie, autorităților ucrainene să investigheze posibilele „crime de război”.

Back to top button