Internațional

Mircea Geoană, după incidentul de securitate de la graniță: „Aveți încredere în NATO”

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, s-a adresat românilor într-un videoclip postat pe pagina sa de Facebook cerându-le să aibă încredere în NATO. El a reconfirmat ceea ce secretarul general NATO Jens Stoltenberg, a anuțat deja, și anume că eventuala prăbușire a unei drone rusești pe teritoriul românesc nu indică o intenție deliberată a Rusiei de a ataca teritoriul României.

Iată ce a declarat acesta: „Știu că în ultimele zile, incidentul petrecut la granița dintre România și Ucraina a provocat multă neliniște și preocupare în opinia publică românească și mai ales în zonele limitrofe acestei zone.

Vreau să reconfirm pe această cale faptul că, din informațiile noastre de la NATO, nu este vorba despre o intenție deliberată de a ataca teritoriul României, ceea ce ar fi însemnat un atac deliberat împotriva teritoriului NATO.

Așteptăm ca autoritățile române, cu care suntem în contact permanent la nivel politic și militar, să continue investigația pentru a afla toate elementele pe care le putem analiza împreună.

Vreau să dau un mesaj către întreg poporul român: să aibă încredere în NATO. Deciziile pe care le am luat la Vilnius de a veni cu noi planuri de apărare pentru țările NATO, pentru zona Mării Negre în particular și pentru România în special, sunt în curs de derulare, sunt mai importante decât oricând.„, a spus Geoană.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button