Actualitate

Ministerul Educație informeazai: 1.040 de unități de învățământ fac orele exclusiv online, iar 5.235 în sistem hibrid

Un număr de 1.040 de unități de învățământ din țară își desfășoară cursurile în Scenariul 3 (online), iar 5.235 în Scenariul 2 (mixt), informează, vineri, 16 octombrie, Ministerul Educației și Cercetării (MEC).

Potrivit MEC, în conformitate cu datele transmise de inspectoratele școlare județene și al municipiului București, vineri, la oră 12,00, se înregistra următoarea situație:

  • 11.381 de unități de învățământ în Scenariul 1: participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.
  • 5.235 de unități de învățământ în Scenariul 2. Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.
  • 1.040 de unități de învățământ în Scenariul 3; implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online. Potrivit MEC, dintre cele 1.040 de unități aflate în această situație, 291 figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 749 unități școlare figurează în acest scenariu că urmare a raței de incidență a cazurilor din localitatea în care funcționează ori a infrastructurii școlare/școli în care se execută diverse lucrări de reabilitare. Criteriul epidemiologic în bază căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rată incidenței cumulate-numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori. Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adopta propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiză situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructură și de resursele existențe în fiecare unitate de învățământ. Hotărârile privind scenariul de funcționare pe parcursul anului școlar se actualizează săptămânal sau ori de câte ori este nevoie, afirmă sursă citată.

Sursa foto : click.ro

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button