Internațional

Marine Le Pen promite că va reforma UE astfel încât să fie o alianță de națiuni suverane, nu conduse tiranic de la Bruxelles

Ca şi în campania precedentă, din 2017, Le Pen a susţinut din nou restructurarea comunităţii în favoarea unei suveranităţi mai mari a ţărilor sale membre. ”Reformăm Uniunea Europeană pentru a deveni Alianţa Europeană a Naţiunilor. Se va baza pe suveranitatea popoarelor”, a spus Le Pen.

Separat, politiciana a reamintit de procedurile judiciare aflate în desfăşurare în UE cu privire la Polonia şi Ungaria, care, potrivit acesteia, au început cu faptul că liderii acestor ţări ”au cerut să respecte voinţa popoarelor lor”.

”Glorie lor şi ruşine Bruxelles!”, a spus Le Pen în timpul discursului său. Cei prezenţi în sală au reluat mesajul și l-au strigat la unison de mai multe ori.

Alegerile prezidenţiale din Franţa vor avea loc în aprilie 2022. Programul campaniei electorale permite candidaţilor să îşi depună candidaturile până la începutul lunii martie. Peste 40 de politicieni fac campanie în prezent.

Potrivit sondajelor de opinie, majoritatea cetăţenilor îl preferă pe Macron, în timp ce Le Pen, potrivit diverselor surse, ar putea ocupa locul al doilea sau al treilea în primul tur.

Ea este la egalitate pe locul doi cu candidata republicană Valerie Pekress, iar politicianul şi publicistul de extremă dreapta Eric Zemmour este pe locul patru. Locul cinci este împărţit de Jean-Luc Mélenchon, liderul mişcării Franţa Insubordonată, şi Yannick Jadot, candidat din partea partidului Europa-Ecologie-Verzi.

Back to top button