Internațional

Marea Britanie forțează expulzarea a 30 de români

Ministerul de Interne britanic va merge înainte cu deportarea mai multor cetățeni români și polonezi după Brexit, în ciuda faptului că situația sanitară din țară este critică, iar noile măsuri de lockdown interferează cu această măsură, punând în pericol și pe cei deportați, dar și publicul general din țara gazdă și din țările de origine, scrie The Independent.

Cele două zboruri vor trimite înapoi în România și Polonia câte 30 de cetățeni ai celor două țări care au fost deportați din Regatul Unit. Zborul cu destinația România ar urma să ajungă săptămâna viitoare miercuri, iar cel care trebuie să ajungă în Polonia ar trebui să sosească joi.

Este încă neclar, însă, dacă autoritățile poloneze vor permite aterizarea aeronavei, în condițiile în care zborurile din Regatul Unit sunt încă interzise în Polonia din cauza răspândirii necontrolate a noii tulpini de coronavirus.

Ministerul britanic a anunțat că vor fi luate „măsuri adecvate” pentru a preveni răspândirea Covid-19, iar personalul care îi va escorta pe români și polonezi va purta mască, iar persoanelor deportate le va fi verificată temperatura înainte de a părăsi centrele de detenție. Ei vor fi testați doar dacă aceasta este o condiție a țării de destinație.

Back to top button