Politică

Marcel Ciolacu îl calmează pe Zelenski: „România asigură culoare de tranzit pentru exporturile de cereale din Ucraina”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, în cadrul festivităţilor legate de Ziua Marinei, de la Constanţa, că alocarea bugetară pentru apărare a crescut din acest an la 2,5% din PIB şi dă asigurări că vor menţine acest nivel şi în anii următori, indiferent de provocările economice pe care le vor întâmpina.

Iată ce a declarat acesta: „Pe lângă importanţa sa istorică, Ziua Marinei Române mai are o semnificaţie simbolică aparte. Prin această sărbătoare marcăm rolul deosebit pe care România îl are în regiunea Mării Negre şi la gurile Dunării. Locul unde se deschide cea mai importantă cale de navigaţie dinspre Orient către inima Europei.”

Marcel Ciolacu a mai spus că rolul României ca partener NATO în această regiune a Mării Negre a căpătat o importanţă şi mai mare: „Mai ales, în asigurarea culoarelor de tranzit pentru exporturile de cereale din Ucraina şi ca poziţie cheie în strategiile de securitate ale NATO, pentru consolidarea Flancului Estic al Alianţei”

Premierul a mai spus că în toate aceste aspecte, Forţele Navale Române au avut şi vor avea în continuare o contribuţie semnificativă pentru securitatea României şi a partenerilor noştri din spaţiul Nord-Atlantic.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button