Internațional

Maia Sandu, adusă cu picioarele pe pământ – Rusia anunță că urmărește atent situația politică din Moldova

Dosarele opoziției sunt chestiune internă a Moldovei, însă Moscova le urmărește. Declarația a fost făcută de purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse, Maria Zaharova.

Din spusele ei, Ministerul rus de Externe monitorizează îndeaproape situația politică internă din Moldova, informează TASS, transmite realitatea.md.

Ea afirmă că are loc persecuția reprezentanților opoziției din Moldova care pledează pentru construirea de relații cu Federația Rusă este de natură politică.

„Încercările actualei conduceri a republicii de a scăpa de aceștia nu îi oferă autoritate. Urmărim aproape situația politică internă din Moldova, inclusiv procedurile judiciare împotriva liderilor opoziției.

Se pare că populația Moldovei dezvoltă și o alergie persistentă la astfel de metode fără scrupule de luptă politică, dovadă fiind protestele și mitingurile regulate desfășurate în toată țara în sprijinul opoziției”, a spus Zaharova.

Oficiala consideră că autoritățile de la Chișinău persecută politicienii care nu sunt de acord cu procesele care au loc în țară. Ea cere OSCE și Consiliului Europei „evaluări ale modului în care metodele folosite de Chișinău, care a primit statutul de candidat la UE, pentru a curăța peisajul politic al mass-media corespund standardelor înalte în domeniul democrației”.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button