Politică

Luptă strânsă între AUR și UDMR pentru a doua poziție la Președinția Consiliului Județean Bihor, Bolojan conduce detașat

Conform unui sondaj realizat în perioada 15-20 mai, Ilie Bolojan conduce în intențiile de vot cu un procent de 54%, urmat de Ciprian Blejan, candidatul partidului AUR, cu un scor de 14%. Totodată, candidatul UDMR, Attila Cseke, este aproape la egal cu candidatul AUR, având aproape 14% din intenția de vot a bihorenilor. Sondat a fost și candidatul PSD, Aurel Mohan, care ar lua sub 11% dacă duminică ar avea loc alegerile locale.

Ciprian Blejan a dus AUR pe locul 2 în județ, fiind cel mai activ și vizibil politician pe rețelele de socializare și printre oameni în teritoriu.

Sondajul a fost realizat prin metoda ,,față în față’’, fiind considerate cele mai sigure metode de colectare a datelor. Marimea eșantionului a fost de 1049 de persoane, cu o marjă de eroare de 2.9% și un grad de încredere de 95%.

Datele din sondaj indică o schimbare ușoară a bihorenilor în intenția de vot, se observă o tendință clară în privința evoluției electorale, anume că alianța electorală PSD-PNL de la nivel național afectează imaginea candidatului Ilie Bolojan, care începe să piardă teren din cauza asocierilor pe care partidele mai sus menționate le au.

Concluziile sondajului, pe scurt:

– Mai mult de jumătate dintre bihoreni nu vor o schimbare a actualei administrații;

– Doar o treime înclină către o schimbare;

– Partidele Tradiționale încep sa nu mai fie percepute ca o alternativă reală;

– 10% dintre voturile disponibile se încadrează la categoria NȘ/NR (Nu știu/Nu răspund) și 2% în categoria alții.

Vântul schimbării începe să sufle în Bihor.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button