Internațional

Liderii de la Bruxelles vor să reducem consumul de carne cu 70% până în 2030 – Liber la greieri și gândaci

În 2015, toate statele europene au semnat Acordul Climatic de la Paris, angajându-se să reducă emisiile de carbon la zero până în 2050. Europa trebuie să reducă consumul de carne animală cu 71% până în 2030. Un oraş olandez face primul pas – interzice reclamele la carne animală din 2024.

În 2015, toate statele europene au semnat Acordul Climatic de la Paris, angajându-se să reducă emisiile de carbon la zero până în 2050.

Europa trebuie să reducă consumul de carne animală cu 71% până în 2030, spune Greenpeace. Totul pentru pentru a micșora impactul agriculturii la poluare şi afectarea climei globale.

Având în vedere că nu toată carnea este vândută sau consumată în cele din urmă şi chiar ajunge la gunoi, cantitatea reală de carne pe care o mănâncă europenii ar fi sub 460 de grame, probabil mai puţin decât echivalentul a trei burgeri pe săptămână. 

The Lancet recomandă fiecărei persoane să nu consume  mai mult de 300 de grame de carne pe săptămână până în 2050 pentru a avea o dietă echilibrată şi sănătate durabilă. 

Europenii consumă aproximativ de două ori mai multă carne decât media globală şi de aproape trei ori mai multe lactate.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button