Klaus Iohannis susține restabilirea integrității teritoriale a Ucrainei: „Singura variantă acceptabilă”

Președintele României susține restabilirea integrității teritoriale a Ucrainei. Klaus Iohannis a comentat conflictul de la graniță, după convorbirile avute la Palatul Cotroceni cu președintele Lituaniei, Gitanas Nausėda.

„O temă pe care am discutat-o aprofundat a fost, desigur, războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei, care a generat cea mai gravă criză de securitate din ultimele decenii, cu implicații multiple. Am discutat modalitățile concrete în care putem sprijini, cât mai eficient, refugiații care au fugit din calea războiului, evidențiind eforturile complexe ale României, inclusiv hub-ul umanitar de la Suceava.

Am reiterat de asemenea faptul că România sprijină o anchetă amănunțită a Curții Penale Internaționale cu privire la toate crimele de război comise de trupele ruse. În ceea ce privește negocierile dintre Ucraina și Rusia, acestea ar trebui să aibă ca rezultat restabilirea integrității teritoriale a Ucrainei, singura variantă acceptabilă fiind o soluție conformă dreptului internațional și intereselor de securitate euroatlantică”, spune Klaus Iohannis.

Nu uita să distribui acest articol!
Previous post Ciolacu susține că trebuie să ne obișnuim cu scumpirile: „Toată lumea plăteşte scumpirea energiei, din SUA până în Europa”
Next post Șeful NATO susține că Vladimir Putin trebuie să pună capăt imediat războiului și să înceapă negocierile de pace