Politică

Klaus Iohannis, despre atacurile Rusiei la 800 de metri de graniță: „Avem pregătit scenariul pentru fiecare eveniment posibil”

Președintele Klaus Iohannis a declarat la Cincu, că „nu a existat nicio piesă şi nicio dronă şi nicio altă parte a vreunui dispozitiv care a ajuns în România”, dar sunt atacuri foarte aproape de graniță, cum s-a întâmplat astăzi la 800 de metri de graniță. „Suntem alerți, suntem atenți și suntem în cadrul NATO foarte bine apărați”, a subliniat președintele.

Iată ce a declarat acesta: „Noi avem control total asupra spațiului noastru aerian, noi am verificat absolut tot și pot să liniștesc populația. Nu a existat nimic ce a ajuns în România, însă da, suntem îngrijorați fiindcă aceste atacuri au loc la o distanță foarte mică de granița românească. Am avut chiar astăzi – mi-a spus domnul ministru al Apărării – atacuri care au fost verificate la 800 de metri de granița noastră. Deci foarte, foarte aproape. Suntem alerți, suntem atenți și suntem în cadrul NATO foarte bine apărați.”

Klaus Iohannis a fost întrebat de asemenea cum vor reacționa România și NATO dacă la un moment dat se va întâmpla ca o o dronă să cadă pe teritoriul românesc.

După ultimul summit NATO am hotărât asupra unor lucruri foarte concrete și vă pot spune că știm exact cine, ce și când trebuie să facă dacă ceva cade pe teritoriul NATO, dacă are loc un eveniment, dacă magnitudinea evenimentului este ceva ce depășește niște lucruri foarte clare, statuate în proceduri, toată lumea știe ce trebuie să facă. Vă dați seama că aceste informații nu sunt de domeniul public, dar, da, avem un scenariu, avem un plan pentru fiecare posibil incident”, a precizat șeful statului.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button