Justiție

Justiția îl iartă pe Gruia Stoica pentru privatizarea Transbordare Vagoane Marfă – Faptele s-au prescris – Scapă de 4 de închisoare

În procesul în care este anchetat pentru privatizarea Transbordare Vagoane Marfă, Gruia Stoica a fost condamnat, în aprilie 2020, la patru ani de închisoare.

Tot ca urmare a intervenirii prescripţiei penale, alţi doi inculpaţi din dosar, tatăl şi fratele său, scapă de asemenea de proces.

Instanța a decis și să admită în parte acţiunea civilă formulată de ANAF împotriva lui Gruia Stoica, a celorlalţi doi inculpaţi şi a societăţilor Grup Feroviar Român şi SC Rapid Com Rail SRL şi îi obligă pe aceştia să achite împreună suma de 8.243.551,75 de lei.

Potrivit rechizitoriului,  Gruia Stoica, împreună cu alte două persoane implicate în dosar, ar fi achiziţionat un pachet majoritar de acţiuni la SC Transbordare Vagoane Marfă, apoi a schimbat conducerea societăţii şi a introdus compania într-un circuit financiar fictiv, alături de alte companii, pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

Anchetatorii susţin că între 2003 şi 2005, cei trei inculpaţi, „bazându-se pe relaţia de rudenie şi încredere reciprocă“, au constituit un grup infracţional organizat, elaborând un plan prin care să diminueze contribuţiile către stat.

În procesul în care este anchetat pentru privatizarea Transbordare Vagoane Marfă, Gruia Stoica a fost condamnat, în aprilie 2020, la patru ani de închisoare.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button