Internațional

Joe Biden: „SUA trebuie să țină piept regimurilor autoritate. Ne ocupăm de Rusia acum, iar de China pe termen lung”

Casa Albă a redeclarat, miercuri, prioritățile strategice ale președintelui american Joe Biden: să se impună în fața Chinei pe termen lung și să contracareze Rusia în cel mai scurt timp pentru a rămâne prima putere mondială care nu poate fi contestată.

Scopul „cel mai presant”, conform documentului difuzat de executivul american, constă în a ține piept regimurilor autoritate. În primul rând, Moscovei și Beijingului, scrie AFP. 

 „Rusia reprezintă o ameninţare imediată pentru ordinea internaţională liberă şi dreaptă, încălcând cu neruşinare normele internaţionale fundamentale”, este de părere Casa Albă. 

 „China, prin contrast, este singurul rival care are atât voinţa de a schimba ordinea internaţională, cât şi, din ce în ce mai mult, mijloacele economice, diplomatice, militare şi tehnologice pentru a urmări acest obiectiv”, a sesizat administraţia Biden. 

„SUA au totul pentru a câştiga competiţia secolului XXI. Ieşim mai puternici din fiecare criză. Şi nu este nimic din ceea ce nu putem face”, a afirmat liderul de la Casa Albă. 

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button