Internațional

Joe Biden ne avertizează: „China este o bombă cu ceas”

Preşedintele american Joe Biden a declarat că cel mai mare rival al SUA, China, este o bombă cu ceas, invocând probleme de natură economică şi o forţă de muncă îmbătrânită.

Preşedintele Biden a subliniat că ţara asiatică se confruntă cu un şomaj ridicat şi că forţa de muncă îmbătrâneşte. Din această cauză „China are probleme”, a spus el.

În opinia sa, acest lucru stârneşte motive de îngrijorare pentru că atunci „când oamenii răi au probleme, fac lucruri rele”.

La sfârşitul lunii iunie, preşedintele american a deranjat Beijingul afirmând că omologul său Xi Jinping aparţine categoriei „dictatorilor”, un comentariu văzut ca o „provocare” de către diplomaţia chineză.

Totuşi, preşedintele Joe Biden a dat joi asigurări că încearcă să menţină „o relaţie raţională cu China”.”Nu îi doresc niciun rău Chinei, doar observ”.

Washingtonul şi-a relansat recent dialogul cu China printr-o succesiune de vizite ale unor înalţi oficiali americani la Beijing, inclusiv a şefului diplomaţiei americane, Antony Blinken.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button