Internațional

Joe Biden consideră că livrarea de tancuri Ucrainei nu reprezintă o amenințare la adresa Rusiei

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, a afirmat, miercuri seară, că oferirea de asistenţă militară Ucrainei, inclusiv prin furnizarea de tancuri ultramoderne, nu constituie o „ameninţare ofensivă” la adresa Rusiei.

„Totul se referă la ajutarea Ucrainei să se apere şi să protejeze teritoriul ucrainean. Nu este o ameninţare ofensivă la adresa Rusiei. Nu există nicio ameninţare ofensivă”, a declarat Biden.

Tancurile Abrams vor fi livrate în luni de zile, au spus oficialii de rang înalt ai administrației americane, și va fi nevoie de un amplu antrenament pentru soldații ucraineni care vor trebui să învețe cum să le opereze și să le întrețină. SUA trebuie să navigheze lanțuri de aprovizionare complicate pentru componentele necesare tancurilor.

Biden a afirmat că tancurile respective sunt „cele mai capabile din lume”.

Germania îşi va asuma costul tancurilor Leopard 2 pe care le va oferi Ucrainei, spre deosebire de alţi aliaţi, precum Polonia, care vor cere Uniunii Europene rambursarea costurilor legate de transferul unor tancuri de acest fel către armata ucraineană, a declarat miercuri cancelarul german Olaf Scholz.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button