ActualitateInternațional

Italia: Certificatul verde a devenit obligatoriu la locul de muncă – 60m.ro

Distribuie acest articol!

  Certificatul sanitar COVID-19 a devenit obligatoriu începând de vineri în Italia, pentru toți angajații, fie că vorbim de sectorul public sau cel privat. Angajații italieni sunt disperați după ultima măsură a guvernului, scrie presa internațională.

  Vaccinarea era deja obligatorie pentru personalul medical și profesori, dar acum s-a extins la toate categoriile. 15 octombrie este data de la care toată lumea care vine la locul de muncă trebuie să aibă certificat verde. Angajații care nu respectă regulile rămân fără salariu și sunt amendați, dacă sunt prinși la job fără documentul Covid.

  Proteste din cauza obligativității certificatului verde

  La Roma, vestea a fost urmată de proteste violente. Mii de persoane, printre care și elemente de extremă dreapta, au devastat sediul sindicatului CGIL și i-au agresat pe medicii dintr-un spital. Unii angajați amenință cu greva dacă nu se renunță la măsura anti-COVID. Alții nu vor să se vaccineze și vor achita 15 euro, de trei ori pe săptămână, pentru a se testa.

  Doar 7,8% (250.000) din cei 3,2 milioane de angajați din sectorul public nu sunt vaccinați în Italia, în timp ce în sectorul privat numărul nevaccinaților urcă la 15% sau 2,2 milioane din totalul celor 14,6 milioane de angajați. Forza Italia și Partidul Democrat vor ca vaccinarea să devină obligatorie, dar guvernul ezită în acest sens. Italia a plătit un tribut scump de vieți omenești în pandemie, cu 130.000 de morți.

  Executivul italian a lansat campania de vaccinare în decembrie, iar acum peste 80% dintre persoanele cu vârste de peste 12 ani sunt vaccinate cu schema completă. De asemenea, 85% sunt vaccinate cu prima doză de vaccin anti-Covid-19.


  Distribuie acest articol!

   Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

   Back to top button