Internațional

Israelul a primit zeci de mii de rachete și bombe de la Administrația Biden

Administraţia Biden a trimis Israelului un număr mare de muniţii, inclusiv peste 10.000 de bombe extrem de distructive de 1.000 de kilograme şi mii de rachete Hellfire, de la începutul războiului din Gaza.

De la începutul războiului, în octombrie, şi până în ultimele zile, Statele Unite au transferat cel puţin 14.000 de bombe MK-84 de 1.000 de kilograme, 6.500 de bombe de peste 500 de kilograme, 3.000 de rachete aer-sol ghidate cu precizie Hellfire, 1.000 de bombe de distrugere a buncărelor, 2.600 de bombe de diametru mic lansate din aer şi alte muniţii, potrivit oficialilor, care nu au fost autorizaţi să vorbească public.

În timp ce oficialii nu au oferit un calendar pentru livrări, totalul sugerează că nu a existat o scădere semnificativă a sprijinului militar al SUA pentru aliatul său, în ciuda apelurilor internaţionale de a limita livrările de arme şi a unei decizii recente a administraţiei de a întrerupe un transport de bombe puternice.

Experţii au declarat că transporturile pare în concordanţă cu ceea ce Israelul ar avea nevoie pentru a reface proviziile utilizate în această campanie militară intensă de opt luni în Gaza, pe care a lansat-o după atacul din 7 octombrie al militanţilor palestinieni Hamas, care au ucis 1.200 de persoane şi au luat ostatice alte 250, conform calculelor israeliene.

Israelul şi Hezbollah, susţinută de Iran, au făcut schimb de focuri de la începutul războiului din Gaza, iar îngrijorarea creşte cu privire la posibilitatea izbucnirii unui război total între cele două părţi.

Casa Albă a refuzat să comenteze. Ambasada Israelului la Washington nu a răspuns imediat.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button