Distribuți acest articol

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, îi avertizează pe actualii guvernanți de la PNL, USR-PLUS și UDMR, care doresc eliminarea orei de Religie din programa școlară, că dacă vor încălca Constituția, Legea privind libertatea religioasă şi regimul general al cultelor (nr. 489/2006) care prevede că în învăţământul de stat şi particular, predarea Religiei este asigurată prin lege cultelor recunoscute (art. 32, alin. 1), dar şi la Legea educației naționale (nr. 1/2011), Biserica este dispusă să meargă chiar până la organizarea unui referendum.

”Sunt convins că ora de religie va rămâne, chiar dacă vor fi anumite încercări de suprimare a ei, nu va putea să fie suprimată. O majoritate zdrobitoare dorește ora de religie. Poporul nostru este cel mai religios din Europa, o spun statisticile. Trebuie să ținem strâns, aproape. Ora de religie este un drept câștigat al nostru, e un plus pentru educația copiilor și tinerilor. Este o contribuție excepțională la formarea copiilor și a tinerilor noștri.

————————————————————————————————————

————————————————————————————————————

Dacă cineva va vrea să o atace, vom porni cu toții în apărarea acestui drept! Chiar ne mobilizăm, facem și referendum, dacă este nevoie. Dacă este nevoie, vom face și pentru ora de religie.”, a declarat ÎPS Teodosie la Radio Dobrogea.

După Patriarhia Română, și Arhiepiscopul Mitropolit romano-catolic de Bucureşti, Aurel Percă, preşedintele Conferinţei Episcopilor Catolici din România (CER) şi preşedinte al Comisiei pentru Învăţământ din cadrul CER, se pronunță pentru păstrarea orelor de religie în sistemul preuniversitar. El îi avertizează pe guvernanți că vor încălca legea și Constituția, dacă vor elimina orele de Religie.


Distribuți acest articol