Justiție

Iohannis te bagă la pușcărie dacă înjuri PSD și PNL – Președintele României a promulgat legea

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind modificarea articolului din Codul penal care se referă la incitarea la violenţă, ură sau discriminare, care poate fi reţinută ca infracţiune şi dacă se adresează şi criteriului de opinie sau apartenenţă politică.

Legea are ca obiect de reglementare modificarea art. 369 din Legea nr.286/2009 privind Codul penal în vederea soluţionării aspectelor ridicate de Comisia Europeană prin scrisoarea suplimentară de punere în întârziere în Cauza 2016/2075 în cadrul procedurii de infringement şi a deficienţelor semnalate de aceasta.

Legea propune eliminarea sintagmei criticate de Comisia Europeană, astfel încât infracţiunea de incitare la violenţă, ură sau discriminare să poată fi reţinută dacă făptuitorul a săvârşit elementul material indiferent dacă acesta a considerat ori nu drept cauze ale inferiorităţii unei persoane în raport cu celelalte pe baza criteriilor de rasă, naţionalitate, etnie, limbă, religie, gen, orientare sexuală, opinie ori apartenenţă politică, avere, origine socială, vârstă, dizabilitate, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SIDA.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

comentarii

  1. ADIO drept la opinie si la libertatea cuvantului…
    Ligile lui Hitler si ale lui Stalin sunt mici copii pe langa legea promulgata de IohaniSS.

  2. ADIO drept la opinie si la libertatea cuvantului…
    Legile lui Hitler si ale lui Stalin sunt mici copii pe langa legea promulgata de IohaniSS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button