ActualitateOpinii

Iohannis – pentru Cîțu mumă, pentru români ciumă – 60m.ro

Distribuie acest articol!

  Pentru că mai rămăseseră, probabil, niște foi din Constituție cu care guvernanții încă nu se șterseseră prin acele părți prin care nu bate soarele nici măcar la Ibiza, președintele Iohannis și-a zis că ar fi și păcat să rămână nefolosite. Așa că, după ce slugile lui din PNL au amânat, în cârdășie cu tovarășii lui din PSD, dezbaterea moțiunii de cenzură împotriva lui Cîțu, Iohannis a decis că poate încălca și el Constituția, dând telefoane în teritoriu ca să-i voteze delegații liberali papițoiul penal și chiar anunțând că va veni în weekend la Congresul PNL, să-și susțină pe față sclavetele. Faptul că acest gest este un motiv arhisuficient de suspendare nu pare să-l sperie pe Herr Werner: cine să-l suspende, când două treimi din Parlament sunt slugile lui fidele, de la PNL, PSD și UDMR? Iohannis poate să facă orice, poate să ude și canapeaua, vorba reclamei, fiindcă știe că nu va păți nimic.

  După cum la fel pot face orice și complicii săi la jaful național – liderii PNL strâns uniți în jurul lui Cîțu. Deși Bucureștiul este deja în scenariul roșu, ei au anunțat că merg înainte cu Congresul, chemând 5.000 de oameni, sâmbătă, la Romexpo. Găselnița pe care au scornit-o este că sala are o capacitate de 10.000 de oameni, iar legea permite participarea în limita a 50% din locuri – deci fix 5.000 de penelei. Da, numai că sala are o capacitate de 10.000 de oameni în picioare, la vreun concert, când stau rockerii pleată-n pleată și bâțâie din cap. S-o crede Cîțu mare superstar rock, dar Congresul PNL nu e concert, e cel mult gălăgie, iar participanții vor sta pe scaune, nu în picioare. Ca să nu mai zic de faptul că și în aceste condiții ei tot încalcă legea. De ce? Pentru că n-o să fie fix 5.000 de oameni, o să fie 5.001 – doar am zis:  va fi prezent și plăvanul din deal, să mai încalce și legile anti-Covid, păi ce, doar Constituția?

  Dacă Iohannis, Cîțu și ai lor ar fi respectat legea, Congresul s-ar fi desfășurat cu cel mult 1.000 de oameni în spațiu deschis sau cu maximum 150 de persoane în spațiu interior. Sau hai, puteau să-l încadreze la „evenimente private”, ca nunți sau botezuri și atunci aduceau 200 de oameni în sală. Doar că nu prea aveau cum să facă asta: nu se însoară nimeni la PNL, dimpotrivă, mai curând miroase a divorț pe acolo, iar de botezat Cîțu e cam mare să fie botezat – unde mai pui că s-a-nțărcat de mult cu whiskey, prin America. Poate cumva să încadreze Congresul ca priveghi, pomană sau parastas… ba, nu, stați așa, că parastasul n-are cum să fie acum, o să fie abia peste vreo trei ani, când s-o duce PNL la groapa istoriei, după răposatul PNȚ.

  Oricum am lua-o, ce fac acești stăpâni vremelnici ai României se numește încălcare flagrantă a legii și sfidare adusă românilor. Adică nu se pot aduna o mie de români în stradă, în ditamai Piața Victoriei, să protesteze, în schimb se pot înghesui 5.000 de penelei într-o sală, să-l aplaude pe Superman, sub privirile indulgente ale milițienilor lui Bode? Această atitudine demonstrează cât preț pun președintele Iohannis și „guvernul lui” pe lege și pe țară. Cum ar fi zis anticii: „Quod licet Iovi, non licet bovi” adică, adaptat la situația noastră, „ce-i permis Joianei de la Cotroceni nu-i permis și proștilor care muncesc să aducă bani la buget”. Dar nu poți să impui oamenilor o lege pe care tu, ca legiuitor și conducător, să fii primul care o încalcă. Fiindcă, de la Rousseau încoace, există un contract social prin care cetățenii încredințează puterea unor reprezentanți și se angajează să-i asculte, dar numai câtă vreme aceștia respectă legile. Dacă însă reprezentanții uită că sunt și ei tot oameni și le se năzare că sunt supermeni, aleșii destinului sau mai știu eu ce bazaconii, și calcă în picioare legea, așa cum fac astăzi Iohannis și lingăii lui din PNL, cetățenii au nu doar dreptul, ci chiar datoria să se revolte împotriva lor. Așadar, dacă guvernanții amenință iar să ne închidă în case noaptea, e datoria noastră să ieșim în stradă ziua. Căci atunci când nedreptatea devine lege, rezistența devine datorie!


  Distribuie acest articol!

   Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

   Back to top button