ActualitateȘtiri

Incendiu Matei Balș: Voiculescu se plânge de rezultatul subfinanțării cronice și a achizițiilor netransparente din spitale care au dus la un lung șir de improvizații

Vlad Voiculescu le transmite condoleanțe familiilor îndoliate și afirmă că autoritățile s-au mobilizat exemplar, dar marea problemă este că ”majoritatea covârșitoare a spitalelor noastre sunt pur și simplu rezultatul subfinanțării cronice și a achizițiilor netransparente care au dus la un lung șir de improvizații făcute de personal tehnic puțin și prost plătit”.

„O durere imensă asupra noastră astăzi, o nouă tragedie ce s-a întâmplat într-un spital din România.Sunt și suntem alături de pacienții și familiile celor internați la Matei Balș. Transmitem condoleanțele noastre familiilor îndoliate și vom pune în discuție modul în care guvernul poate veni în ajutorul acestora.

Prioritatea mea ca ministru al Sănătății și a echipei mele a fost de a cunoaște starea pacienților care au fost afectați de acest incendiu și de a ne asigura că toți cei transferați de la Institutul Matei Balș și cei care au rămas în unitatea sanitară beneficiază de asistența medicală necesară și tratament corespunzător.

Toată echipa mea este în legătură directă cu cadrele medicale din unitățile sanitare unde au fost transferați pacienții.Am desemnat deja un Secretar de Stat care împreună cu DSU va ține legătura cu spitalele și cu familiile pacienților. Numerele puse la dispoziție sunt 021.206.9398 și 021.264.8515.

————————————————————————————————————

————————————————————————————————————

Institutul Matei Balș este locul în care mii de pacienți infectați cu SARS-CoV-2 și-au regăsit sănătatea în ultimele luni, cu eforturi semnificative din partea echipei de aici. Institutul Matei Balș este de asemenea unul dintre spitalele care au beneficiat de o finanțare robustă în ultimii ani. Până să vorbim despre sistemul de sănătate în ansamblu, trebuie să aflăm ce s-a întâmplat aici în această noapte.

Există responsabilități și responsabili. O anchetă a fost deja demarată, atât de Poliție, cât și de Corpul de Control al Premierului și cel al Ministrului Sănătății.Nu suntem la primul incendiu într-un spital din România.Realitatea este că majoritatea covârșitoare a spitalelor noastre sunt pur și simplu rezultatul subfinanțării cronice și a achizițiilor netransparente care au dus la un lung șir de improvizații făcute de personal tehnic puțin și prost plătit.

Avem nevoie de crearea condițiilor pentru a aduce și a păstra în sistem profesioniști – în spitale, la nivelul direcțiilor de sănătate publică și la nivel central în Ministerul Sănătății astfel încât investițiile să fie făcute la timp și cu cap, în interesul pacienților. Vom face asta.Voi face tot ce ține de mine ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple.Condoleanțe familiilor îndoliate și tărie tuturor celorlalți.”, a scris ministrul Sănătății pe Facebook.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button