Internațional

În pandemie, Pentagonul ar fi desfășurat campanii secrete anti-vax pentru a submina eficacitatea vaccinului chinez

În pandemie, Pentagonul ar fi desfășurat campanii secrete anti-vax pentru a submina China și vaccinul dezvoltat de ei. Scopul a fost să semene îndoieli cu privire la siguranța și eficacitatea vaccinurilor și a altor ajutoare de salvare care erau furnizate de China

În apogeul pandemiei de COVID-19, armata americană a lansat o campanie secretă pentru a contracara ceea ce percepea ca fiind influența tot mai mare a Chinei în Filipine, o națiune afectată în special de virusul mortal.

Operațiunea clandestină nu a fost raportată anterior. Scopul a fost să semene îndoieli cu privire la siguranța și eficacitatea vaccinurilor și a altor ajutoare de salvare care erau furnizate de China, a constatat o investigație Reuters.

Prin intermediul unor conturi false de internet menite să se umple de filipinezi, eforturile de propagandă ale armatei s-au transformat într-o campanie anti-vax. Postările pe rețelele de socializare au criticat calitatea măștilor de față, a truselor de testare și a primului vaccin care va deveni disponibil în Filipine – inocularea Sinovac din China.

Reuters a identificat cel puțin 300 de conturi pe X, fostul Twitter, care corespund descrierilor împărtășite de foști oficiali militari americani familiarizați cu operațiunea din Filipine.

Aproape toate au fost create în vara anului 2020 și au fost centrate pe sloganul #Chinaangvirus – Tagalog for China is the virus.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button