Internațional

În ciuda sancțiunilor impuse, 393 de companii germane continuă să opereze în Rusia – Au completat bugetul Rusiei cu 379 de milioane de euro anul trecut

Aproape 400 de companii germane încă mai fac afaceri în Rusia și întrețin cu milioane de euro războiul Kremlinului. Și acesta este la un an și jumătate de la invazia rusă a întregii Ucraine, după mii de morți, atacuri teroriste asupra orașelor, atrocități împotriva civililor și nenumărate crime de război.

Aceasta este concluzia la care a ajuns organizația neguvernamentală ucraineană B4Ukraine , pe baza cercetărilor Școlii de Economie din Kiev. Un total de 393 de companii germane au plătit cel puțin 379 de milioane de euro impozit pe profit către Kremlin anul trecut.

BMW cu 54,78 milioane euro, urmat de Metro AG (34,94 milioane euro), Knauf (31,17 milioane euro), BASF (22,67 milioane euro), EOS (20,78 milioane euro), HeidelbergCement (17,94 milioane euro), Claas (9,44 milioane euro), milioane de euro), Karcher (9,44 milioane de euro), Beiersdorf (8,5 milioane de euro) și Ehrmann (7,56 milioane de euro).

Companiile au și o scuză pentru acest lucru. Acestea susțin că oferă „bunuri și servicii esențiale”.

Alte companii au spus că sunt îngrijorate de angajații lor – deși companiile internaționale sunt acum obligate de către Kremlin să furnizeze informații despre angajații lor care sunt eligibili pentru serviciul militar.

Pentru a evita sancțiunile, companiile germane exportă din ce în ce mai mult în Rusia prin țări terțe. Exporturile către Kârgâzstan și Uzbekistan au crescut brusc anul trecut, iar mărfurile au mers apoi în Rusia de acolo.

Per total, bunuri în valoare de 21,12 miliarde de euro au fost livrate Rusiei din Germania – aceasta plasează Germania pe locul doi, înaintea SUA (15,64 miliarde de euro), cu regimul de la Beijing, care este aliat cu Moscova, în frunte (133,08 miliarde de euro). ).

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button