Internațional

Iarna vine cu raționalizări în Suedia: Întreruperile de curent electric vor avea loc mai ales dimineaţa

Furnizorii de electricitate din Suedia au căzut de acord cu privire la întreruperea curentului în această iarnă, a declarat Niklas Damsgård, strateg șef al operatorului suedez de rețea electrică Svenska kraftnät.

Potrivit lui Niklas Damsgård, totul va depinde de efectul pe care criza din Ucraina îl va avea asupra pieţei de energie. El a subliniat că oprirea poate avea loc fie automat, fie manual. Damsgård nu a precizat durata perioadelor, dar consideră că întreruperile automate de curent pot apărea în orele dimineții, când sarcina rețelei de distribuţie de electricitate este cea mai mare.

În plus față de acest anunţ, se preconizează că o creștere a prețurilor la energie electrică, care va afecta în mod deosebit părțile de sud ale Suediei, în această iarnă. Experții spun că prețurile ar putea fi de două ori mai mari decât anul trecut în anumite zone.

Anterior, Marea Britanie a prezis perioade tensionate în legătură cu alimentarea cu electricitate iarna viitoare, din cauza scăderii aprovizionării cu energie rusească. The Telegraph a scris că Marea Britanie se va baza pe mai multă energie importată pentru a-și menține în funcţiune iluminatul pe timpul iernii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button