Internațional

Giorgia Meloni spulberă Bruxelles-ul: „Oamenii nu dau doi bani pe lupta cu fascismul, vor să știe cum trec iarna”

Partidul Frații Italiei a câștigat alegerile de duminică, beneficiind de votul de protest al italienilor dezamăgiți de clasa politică. Însă viitoarea prim-ministră Giorgia Meloni se va confrunta cu dificultăți în tentativa de a livra soluțiile atât de simple pe care le-a promis, într-un context economic dificil, cu o țară fracturată între nord și sud și o coaliție de dreapta eterogenă.

Alegătorii au încercat totul, iar acum au ajuns la ultima variantă posibilă: «Ce poate fi mai rău?»”, spune Franco Pavoncello, profesor de științe politice la Universitatea John Cabot din Roma, explicând succesul partidului extremist Frații Italiei (FdI), care a adunat duminică 26% din voturi în alegerile legislative anticipate.

Mulți oameni sunt nemulțumiți de guvernanți. Și au încercat să găsească un partid care va schimba lucrurile. Țara este încremenită de ceva vreme. Venitul familiilor este mai mic decât era în urmă cu 20 de ani. Multor oameni le este greu să supraviețuiască.

„În campanie, stânga a vorbit despre faptul că luptă cu Meloni și cu fascismul. Dar oamenilor nu le pasă de lupta cu fascismul, le pasă de viața lor, de inflație, de cum vor trece peste iarnă, de cum vom ține companiile în viață fără gaze”, spune Pavoncello, cu referire la criza pe care o traversează nu doar Peninsula, ci întreaga Europă, pe fondul războiului din Ucraina.

„Dacă ești într-o campanie electorală și în loc să vorbești despre aceste lucruri, vorbești despre fascism, oamenii te vor ignora”, concluzionează el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button