Distribuți acest articol

Parlamentarul AUR de Ilfov, Gianina Șerban, atrage atenția asupra unei grave probleme de poluare de care nimeni nu vrea să se ocupe și anume groapa de gunoi IRIDEX de la Chiajna.

„În funcţie de cum bate vântul, din Roşu până-n Chiajna şi din Chitila până-n Bucureştii Noi, miroase a hoit. 🤢 De 20 de ani, locuitorii din București și Ilfov au făcut nenumărate sesizări și reclamații împotriva mirosurilor pestilențiale ce vin de la groapa de gunoi.

Până și o petiție semnată de 40.000 oameni a rămas fără răspuns. A trecut mai mult de jumătate de an de când Tribunalul București a decis anularea autorizației de mediu pentru groapa de gunoi Chiajna-Rudeni. Până în prezent, nici o dată pentru judecarea recursului nu a fost hotărâtă.

Ministrul Mediului Costel Alexe a declarat atunci că va investiga cum s-a acordat autorizația, dar nu a revenit pe caz. Groapa încă funcționează!

GROAPA DE GUNOI, DISTOPIE SF

Directorul tehnic al IRIDEX jură că groapa nu degajă mirosuri:

“Este posibil că acele mirosuri, este foarte posibil şi din punctul meu de vedere este chiar cert, că acele mirosuri provin dintr-o multitudine de alte surse.” 🤢

Groapa de gunoi aparţine lui Corneliu Pascu, fost senator al Partidului Conservator și apropiat al lui Dan Voiculescu. Administratorul este fiul său, Florin Pascu. Cel de-al doilea fiu, Corneliu, deține Societatea Servicii Salubritate București, care câștigă contracte “prin licitații” și în alte județe ale țării.

————————————————————————————————————

————————————————————————————————————

Într-un interviu dat anul trecut, Corneliu Pascu susţinea, în calitate de administrator „al celui mai modern depozit de deşeuri” din România, despre afacerea sa: ”Imaginați-vă un loc în care deșeurile sunt transformate, prin tehnologii de ultimă generație, în căldură, energie electrică, apă curată și materiale gata de reciclat. Vă sună SF? Nu este. Se întâmplă la Chiajna.”, a afirmat deputatul AUR, Gianina Șerban, pe pagina sa de Facebook.


Distribuți acest articol