ActualitateȘtiri

Voiculescu a fugit de medici: Vine unul care stă pe Facebook să ne dea lecții după ce am făcut 25 de ani de carte

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fugit dintr-o dezbatere online cu medicii unde erau invitați directori de spitale, profesori universitari, reprezentanți ai unor asociații profesionale de sistem.
Dincolo de criticile și analizele lor referitoare la sistemul de sănătate, dar și dincolo de soluțiile pe care le văd posibile pentru reformarea sistemului, toți vorbitorii au exprimat un mesaj comun: este foarte bine să se construiască spitale noi, susținem proiectul, este nevoie, dar spitalele existente sunt cele care efectuează actul medical zi și noapte. Ele funcționează, sunt aici. Nici un cuvânt despre ele în discursul ministrului?

„Ministrul mai este prezent în dezbatere?”. „Pe moment, nu este”

Profesorul doctor Șerban Bubenek, președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă a întrebat de două ori în timpul expunerii sale dacă ministrul mai este prezent la dezbatere. Dorea un dialog cu demnitarul răspunzător de sistemul de sănătate, așa cum doreau și ceilalți invitați. „Pe moment, nu este”, a palmat elegant moderatoarea, dispariția ministerială.

Directoarea Institutului de Pneumoftiziologie, dr. Beatrice Mahler a strecurat discret în discursul său o ironie fină. A amintit că spitalul pe care îl conduce activează într-o clădire care are o vechime de peste o sută de ani, dar personalul medical continuă să îngrijească pacienții fără probleme.

————————————————————————————————————

————————————————————————————————————

„Vin tot felul de oameni care stau pe FB, să ne dea lecții”

La finalul dezbaterii, care a durat trei ore, un doctor invitat și-a exprimat un punct de vedere tăios ca un bisturiu: „Vin tot felul de oameni să ne dea lecții despre cum trebuie să procedăm, după ce am făcut 25 de ani de școală. Oameni care nu se pricep la mare lucru, care stau pe FB, vin să ne dea lecții. Noi trebuie să restabilim încrederea oamenilor în sistemul de sănătate.”

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button