Distribuți acest articol

În data de 24 ianuarie 1859 Alexandru Ioan Cuza era ales domnitor în Țara Românească. Se întâmplase acest lucru după ce pe 5 ianuarie românii din Moldova luaseră aceeași decizie. Începea de facto existența statului român modern:

“În data de 24 ianuarie 1859 românii au dovedit mult curaj și contrar opoziției marilor puteri, printre care imperiul țarist și cel otoman, au decis să trăiască împreună.

————————————————————————————————————

————————————————————————————————————

Se înfăptuia astfel dezideratul de veacuri al românilor, acela de a trăi împreună într-un singur stat. A urmat venirea lui Carol I și transformarea în regat, căpătarea independenței și apoi Marea Unire de la 1 decembrie 1918.

Cuza este întruchiparea dorinței de unire a românilor și dovada faptului că atunci când suntem uniți putem fi capabili de lucruri mari.

Astăzi politicienii români se gândesc prea puțin la Țară și multe prea mult la interesele personale. Este nevoie să fim uniți și să nu uităm că dincolo de Prut mai avem peste 3 milioane de români ” a declarat Gianina Șerban, deputat AUR de ILFOV, pentru 4media.info.


Distribuți acest articol