ActualitateȘtiri

Fost șef ANAF: Cîțu e un ageamiu, se împrumută ca prostu’ dacă nu îi ajung banii

Fostul șef ANAF, Gelu Diaconu, îl consideră pe actualul premier, artizanul dezastrului bugetar, ce pozează în reformator, dar nu justifică întârzierea depunerii în Parlament a proiectului de buget pe 2021 emițând truisme: “E mai complicat să reduci cheltuieli, e mai ușor să le crești”.

„Nu, domnu’ premier! Cel mai complicat este să reușești să crești veniturile bugetare prin așezarea echitabilă a poverii fiscale și prin combaterea evaziunii fiscale.

Tăierea cheltuielilor și limitarea lor la resursele bugetare existente o poate face orice ageamiu. Sau se poate împrumuta că prostu’ dacă nu îi ajung banii…

————————————————————————————————————

————————————————————————————————————

PS: Observ că unii dintre votanții fanatici ai PNL, lipsiți de cultură economică, tot nu înțeleg cum a măsluit Cîțu deficitul că să rămână sub 10% și fac comparații stupide cu deficitele altor țări. Mai ales nu vor să înțeleagă că, în acord cu datele Guvernului, Comisia Europeană a confirmat că cheltuielile cauzate de epidemie sunt „responsabile” pentru doar 1,4 pp din total deficit. Voi reveni cu texte până când vor înțelege care este deosebirea dintre un deficit structural și unul conjunctural și că sunt apărătorii unui impostor.”, a scris Gelu Diaconu pe pagina sa de Facebook, despre premierul Florin Vasile Cîțu.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button