Distribuți acest articol

Scandal total în sala de plen a Parlamentului, joi după-amiază, în momentul în care era programată citirea moțiunii prin care se cere demiterea Guvernului Cîțu. Vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Roman, a fost înlăturat de la pupitrul ședinței, i s-a luat microfonul și a fost trimis în sala de plen deoarece a uzurpat și încălcat Regulamentul celor două Camere reunite ale Parlamentului, care spune clar: ședințele comune ale celor două camere sunt conduse de unul din cei doi Președinți ai Camerei Deputaților sau Senatului.

Florin Roman a refuzat să cedeze microfonul și a continuat să ceară vot pe ordinea de zi, deși au venit chestorii și chiar au tras scaunul de sub el.

Florin Roman a continuat să vobească din picioare, ținându-se la propriu de microfon să nu fie îndepărtat de chestori, cerând votul pe ordinea de zi.

Toată scena s-a desfășurat în timp ce George Simion, liderul AUR, transmitea totul live pe Facebook.

În cele din urmă, Florin Roman a fost îndepărtat de la microfon, și-a luat rucsacul și a plecat de la prezidiu.

Anca Dragu, președinta Senatului, a preluat microfonul și a reluat ședința de la început.

Florin Roman, a ignorat cererea USR PLUS de a se introduce pe ordinea de zi a ședinței stabilirea calendarului moțiunii de cenzură.

„În temeiul art 20 din regulamentul ședințelor comune, în calitate de lider de grup, vă rog, dle președinte de ședință, adăugarea unui nou punct, punctul 1 – stabilirea calendarului moțiunii de cenzură. Suntem în cadru constituțional. Azi citim moțiunea de cenzură. După 3 zile moțiunea trebuie dezbătută și votată”, a cerut Ionuț Moșteanu.


Distribuți acest articol