Familie de români încarcerată în Belgia. A transformat în sclavi mai mulţi conaţionali
Distribuți acest articol

O familie de români a fost condamnată, în această săptămână, de către instanţa din Belgia pentru comiterea infracţiunii de constituirea a unui grup infracţional, după ce au exploatat zeci de români veniţi la muncă în străinătate.

O familie de români care locuieşte de mai mulţi ani în Belgia a fost condamnată la ani grei de închisoare, pentru că a exploatat prin muncă mai mulţi conaţionali. În plus, inculpaţii au fost obligaţi să plătească amenzi uriaşe. Este vorba despre un cuplu şi cei doi fii ai acestuia, toţi cu antecedente penale privind traficul de persoane şi traficul de droguri, sosiţi în Belgia în urmă cu şase ani.

De atunci, principalul lor obiectiv a fost de a convinge cât mai mulţi muncitori români să vină la muncă în Belgia, promiţându-le salarii de 1.500 de euro. Odată ajunşi la destinaţie, lucrătorii erau anunţaţi că vor primi doar 800 de euro. Mai mult decât atât, oamenii erau puşi să muncească la negru, mai mult de 12 ore pe zi, în distribuţia de materiale promoţionale, dar şi în domeniul pomicol sau al construcţiilor, fiind cazaţi într-o pivniţă, unde dormeau pe saltele.

Cei care îndrăzneau să se plângă de condiţiile de muncă ori de trai erau bătuţi şi sechestraţi, iar cei care au reuşit să plece au fost urmăriţi până în România. Practic, erau transformaţi în sclavi. Potrivit presei din Belgia, 23 de români au căzut victime ale acestei familii. În urma plângerilor depuse de cinci dintre ei, inculpaţii au părăsit, în 2016, Belgia.

 » Citiți întreg articolul pe ziaruldeiasi.ro


Distribuți acest articol