Internațional

Experți ucraineni susțin că România neagă căderea dronelor rusești pe teritoriul său: „E o dovadă de slăbiciune”

România nu a recunoscut că drone rusești au căzut pe teritoriul său în timpul atacului lansat de Rusia asupra Ucrainei în noaptea de 3 spre 4 septembrie.

Oleksandr Kovalenko, observator politico-militar în grupul ucrainean „Rezistența Informațională„, a remarcat că „din partea României erau așteptate cuvinte mai dure, dar aceasta a arătat o poziție fără coloană vertebrală”.

Asta nu înseamnă că (românii, n.r.) ar fi trebuit să declare război sau să invoce Articolul 5 din Tratatul de NATO, ci înseamnă că România trebuie să declare ferm că este inacceptabil ca spațiul său aerian să fie folosit pentru lovituri împotriva Ucrainei” – a subliniat Kovalenko.

Potrivit expertului, Ucraina nu putea doborî astfel de ţinte, din moment ce ele se aflau în spaţiul aerian al României.

„Ce indică acest lucru? Faptul că România, având un astfel de precedent, a dat dovadă de slăbiciune. Acest lucru mă surprinde, pentru că (România, n.r.) nu are de ce să se teamă. Ce ar face Rusia? Ar lansat un atac cu rachete asupra Bucureştiului? Nu există aşa ceva! Dar vecinii noştri întâi nu recunosc că rachete (ruseşti, n.r.) intră în spațiul lor aerian, iar acum nu recunosc dronele Shahed, deși există dovezi. Toată această situaţie pare nu doar amuzantă, ci și foarte tristă”a adăugat Oleksandr Kovalenko.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button