Internațional

Europenii, chemați să cotizeze – NATO își propune să strângă 100 de miliarde pentru Ucraina

Alianța Nord Atlantică și-a propus înființarea unui fond de contribuții pentru Ucraina în care să se strângă 100 de miliarde de dolari, timp de cel puțin cinci ani.

Propunerea înființării unui fond de contribuții aliate în valoare de 100 de miliarde de dolari pe o perioadă de cinci ani pentru Ucraina a fost făcută de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Acest fond ar trebui să fie parte a unui pachet pe care liderii Alianței trebuie să-l semneze atunci când se vor reuni la Washington în iulie.

Aliații încă discută propunerea lui Stoltenberg dar și orice altă variantă de calcul, inclusiv posibilitatea unui ajutor bilateral pentru Ucraina în suma amintită, conform surselor Bloomberg.

Propunerea, care are nevoie de aprobarea celor 32 de aliați ai Organizației Tratatului Atlanticului de Nord, este posibil să se schimbe înainte ca aliații să fie de acord, spun aceleași surse.

Purtătorii de cuvânt ai Consiliului de Securitate Națională de la Casa Albă nu au comentat imediat informațiile publicate de Bloomberg.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button