Internațional

Europarlamentarul român Daniel Buda ne calmează: „Inclusiv Austria a intrat în Schengen pe etape”

Europarlamentarul Daniel Buda face un apel la calm: ‘Inclusiv Austria a intrat în Schengen pe etape!’

Comisia Europeană salută decizia „istorică” a Consiliului UE de a accepta, începând cu martie 2024, aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen într-o primă etapă, cu graniţele aeriene şi maritime.

Acest mod de aderare la Schengen e însă contestat de o parte din societatea civilă sau politică din România.

Europarlamentarul Daniel Buda le reamintește însă acestora din urmă că multe țări au aderat fix la fel, un astfel de caz fiind chiar Austria.

Iată ce a spus acesta: „Există voci care contestă această integrare parțială în Schengen, dar este esențial să reținem că, în trecut, șapte state, printre care și Austria, au aderat la Schengen în etape”

„Sunt încrezător că, pe parcursul anului 2024, se vor identifica soluțiile adecvate pentru integrarea completă a României în spațiul Schengen, inclusiv pe cale terestră. Este indiscutabil că România a fost și va continua să fie un pilon de stabilitate și securitate în această parte a Uniunii Europene, profund afectată de conflictul din Ucraina și nu numai. Consider că această realizare este un cadou pe deplin meritat pentru întregul popor român!”, a mai punctat Buda.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button