ActualitateInternațional

Europa se luptă cu al doilea val al pandemiei de COVID-19

Din cauza creșterii puternice a numărului de noi infectări, tot mai multe state reintroduc restricții pentru a limita extinderea Sars-CoV-2. Printre ele se numără și România.

În Germania, purtarea mășii devine obligatorie în Bundestag, după creșterea numărului de cazuri noi de COVID-19 din Berlin.

Patru districte din capitala germană sunt clasificate drept zone cu risc epidemiologic ridicat, ceea ce înseamnă că s-au înregistrat 50 de cazuri la  100.000 de locuitori timp de șapte zile la rând. 

Decizia luată de președintele Parlamentului, Wolfgang Schäuble, se aplică de marți până pe 17 ianuarie 2021. Parlamentarii care ignoră regula riscă o amendă de până la 5.000 de euro, relatează Deutsche Welle.

Masca e obligatorie în toate sălile din clădirea Bundestag și poate fi scoasă doar în momentul în care oamenii stau pe scaune, cu respectarea unei distanțe de 1,5 metri între ei. Cei care conduc ședințele de plen și cei care iau cuvântul la prezidiu vor putea să-și dea măștile jos.  

Mulți angajați guvernamentali lucrează în continuare de acasă.

Germany a înregistrat luni un număr de 2.600 de cazuri noi. Peste 300.000 de germani au fost infectați de la debutul pandemiei. 

Italia: Ministrul sănătății Roberto Speranza a declarat marți că italienii vor fi obligați în curând să poarte mască permanent în exterior.

Pentru ținerea sub control a virusului, Guvernul urmează să adopte miercuri mai multe măsuri.

Luni au fost înregistrate 2.257 de cazuri. 

Situația e și mai gravă în Franța, care a raportat sâmbătă 16.972 de cazuri noi în decurs de 24 de ore. Cele mai multe cazuri sunt în Paris, unde se închid de astăzi barurile și cafenelele. Restaurantele rămân deschise, dar trebuie să-și aplice reguli sanitare mai stricte.

Noile măsurile se vor aplica timp de două săptămâni.

Cehia a luat decizia de a reintroduce starea de urgență.

Reintroducerea restricțiilor vine pe un fond de ”oboseală” tot mai mare în rândul populației din cauza pandemiei. Organizația Mondială a Sănătății din Europa a făcut apel la guverne să combată această oboseală. 

Directorul OMS Europa, Hans Kluge, a precizat că autoritățile trebuie să-i asculte pe cetățeni atunci când acționează în lupta împotriva pandemiei. 

La nivel global, o persoană din 10 ar fi contractat deja Sars-CoV-2, estimează Organizația Mondială a Sănătății, cifră de 20 de ori mai mare decât numărul confirmat de cazuri, adică peste 35 de milioane.

 • Se închid restaurantele

  Se închid restaurantele de mâine. Situația devine critică în București. Politicienii români au ascuns adevărul românilor pentru a putea face alegerile locale. Accesul la banul public e cu mult mai important decât sănătatea oamenilor. Ne-au înghesuit la vot precum vitele iar acum tragem consecințele. S-au anunțat noi măsuri, cea mai importantă este închiderea restaurantelor la

 • Restricții în București începând de mâine: Se închid restaurantele și cafenelele la interior. Masca, obligatorie în jurul școlilor

  Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență din București a decis ca restaurantele, cafenelele, cinematografele, sălile de spectacol din București să fie închise de mâine, pentru o perioadă de cel puțin 7 zile. Interzicerea activităților în HoReCa se aplică doar pentru interiorul acestor spații și se face o excepție pentru hoteluri și pensiuni, unde este permisă servirea

 • Europa se luptă cu al doilea val al pandemiei de COVID-19

  Din cauza creșterii puternice a numărului de noi infectări, tot mai multe state reintroduc restricții pentru a limita extinderea Sars-CoV-2. Printre ele se numără și România. În Germania, purtarea mășii devine obligatorie în Bundestag, după creșterea numărului de cazuri noi de COVID-19 din Berlin. Patru districte din capitala germană sunt clasificate drept zone cu risc epidemiologic ridicat, ceea

 • Mircea Sandu, fostul președinte al FRF, a fost trimis în judecată.Ce acuzații grave i se aduc

  Mircea Sandu a fost trimis în judecată de DIICOT. Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare şi spălare de bani, în legătură cu un contract privind construcţia unui centru de fotbal în Buftea. În acelaşi dosar, au fost trimise în judecată alte două persoane. Potrivit

 • L-au prins căzut și au început lupii să-l lovească

  Marian Oprișan a căzut de la conducerea CJ Vrancea, asta deși a obținut unul cele mai bune scoruri PSD din România. Dar nu a fost suficient și atunci șacalii i-au cerut pielea. Și căzut cum era el au început lupii politici să îl muște, adică să îi ceară demisia. Bătrânul lup s-a ținut bine și

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button