Internațional

Este oficial! Comisia Europeană începe procedura de suspendare a fondurilor pentru Ungaria – Alegerile nu au adus rezultatul dorit

Alegerile parlamentare din Ungaria nu au adus rezultatul dorit de Comisia Europeană. Oficialii de Bruxelles au scos tunurile și declanșează în mod oficial mecanismul de condiționalitate.

Comisarul Hahn i-a informat pe oficialii ungari că vor trimite scrisoarea de punere în întârziere, pentru activarea mecanismului”, a spus șefa CE, în fața europarlamentarilor.

„Inacțiunea față de structurile oligarhice slăbește întreaga Uniune Europeană, afirmă textul, insistând asupra faptului că banii contribuabililor trebuie protejați împotriva celor care subminează valorile UE” – a afirmat Parlamentul European.

Anunțul de marți al președintei CE vine după ce premierul ungar, Viktor Orban, și partidul său, Fidesz, au câștigat alegerile parlamentare de duminică. „Am câștigat o victorie atât de mare încât o poți vedea de pe lună, dar cu siguranță o poți vedea de la Bruxelles”, a spus Viktor Orban, care va rămâne astfel prim-ministru la Budapesta.

Back to top button