Distribuți acest articol

Aproximativ 200 de turişti britanici au fugit din hoteluri, în staţiunea eleveţiană de schi Verbier, în noaptea de sâmbătă spre duminică, unde au fost plasaţi în carantină, în cadrul unui grup mai mare, de peste 400 de turişti britanici, scrie presa locală, relatează BFMTV.

Turiştii britanici sunt obligaţi să stea în carantină timp de zece zile, după apariţia variantei britanice a noului coronavirus SARS-CoV-2.

Însă, din cei 420 de turişti din Regatul Unit care se aflau în staţiunea de schi, aproape jumătate au reuşit să fugă din izolare.

”Mulţi dintre ei au rămas în carantină o zi, după care s-au furişat şi au plecat pe întuneric”, a declarat pentru SonntagsZeitung o purtătoare de cuvânt a comunei Bagnes, din care face parte staţiunea de schi.

Publicaţia germană Merkur scrie că personalul hotelului a constatat că clienţii au plecat în urma unor apeluri fără răspuns în cameră şi meselor rămase intacte.

Unii dintre ei s-ar fi dus în Franţa, potriivt lui Jean-Marc Sandoz. Jean Marc Sandoz a declarat că le înțelege frustrarea deoarece au venit în Elveția să sărbătorească Crăciunul, nu să fie ținuți în carantină.


Distribuți acest articol